Atatürk Anadolu Lisesi


Vizyon: Okulumuzun Vizyonu ! •İstiyoruz ki... Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç olarak kabul edilsin. •İstiyoruz ki... Öğrencinin, okulu hayatının bir bölümünü geçirdiği bir kurum olarak değil de, hayatın sağlam temellerinin atıldığı bir kurum olduğunu bilsin. •İstiyoruz ki... Okulumuzda veliler, öğrencilerine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. •İstiyoruz ki... Okulumuzda hem öğretmenler hem de öğrenciler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın gerekliliğine inansın. •İstiyoruz ki... Okulumuzda çalışanlar görevlerini yaparken kendilerinden emin olsun, doğruları yaptıklarında alacakları tepkiden korkmasın ve gerekleri yerine getirmelerinde endişeli olmasın. •İstiyoruz ki...Okulumuzda herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. •İstiyoruz ki... Öğrencilerimiz birbirleriyle yarışan, birbirleriyle yarıştıkça kaynaşan, iyinin iyisi öğrenciler olsun...

Misyon: Okulumuzun Misyonu ! Biz geçmişimiz ile barışık, toplumu geleceğe taşıyacak bilgi ve birikim sahibi erdemli davranışları kazanmış ruhsal ve fiziksel yönden sağlıklı kendini gerçekleştirebilecek bireyler yetiştirmek için varız... Atatürk Lisesi´nin misyonu Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaçları doğrultusunda öğrencileri Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve küştürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini ve tüm insanlığı seven; kendi öz benliğini ve kabiliyetini bilerek bunları milletinin hizmetinde kullanmayı hedefleyen; bedenen, zihnen ve ahlaken yüksek seciyeli insanlar yetitirmektir.

Başarılar: İnandığımız İlkeler İnanıyoruz ki... Öğrencilerin öğrenmesi ilk önceliktir. •İnanıyoruz ki... Öğrenciler bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır ve çalışmalarımıza temel oluşturur. •İnanıyoruz ki... Biz, gelişmelere açığız, öğrenci veli ve toplumun beklentilerine ayak uyduracak şekilde birbirimizi yüreklendiririz. •İnanıyoruz ki... Biz sorumluluklarımızın farkındayız ve öğrencilerin başarısını artırmak için verimli bir şekilde çalışırız. •İnanıyoruz ki... Biz, birbirimize ve kendimize güveniriz, öğrencilerimize birey olarak saygı duyar, onları koruyup gözetiriz. •İnanıyoruz ki... İyi bir eğitim öğrenciler arasında bitünleşmenin yanında çeşitliliği de gerektirir. Biz, bunun bilincindeyiz ve bunu bir zenginlik kaynağı olarak kabul ediyor, birbirimizi anlıyor farklılık ve görüş ayrılıklarını bir zenginlik olarak görüyoruz. •İnanıyoruz ki... Biz, geçmiş değerleri korur ve aynı zamanda gelişmeleri yakından takip ederiz. Değişim en iyiye ulaşmada bize güç verir, geçmiş deneyimlerimiz ise değişimi göze almamıza yardım eder. •Farkındayız ki... Biz farklıyız, Demokratız, Sevgi ve Hoşgörü Sahibiyiz, Yetenekli, Enerjik, Coşkulu, Çalışkan ve Üretkeniz.

Saatler: 08:00 - 15:10
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Güreş alanında il, bölge ve ülke derecelerimiz vardır. Judo il, bölge ve ülke derecelerimiz vardır.
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 Projeleri yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: ERASMUS+ Proje çalışmaları devam etmektedir.
Kontenjan Bilgileri: 9. Sınıf:0 10. Sınıf:0 11. Sınıf:33 12. Sınıf:3

Telefon - 04142155129

Belgegeçer - 75457912

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://urfaataturklisesi.meb.k12.tr

Adres - Buhara Mah. 2385. Sokak. No 96/AB1 EYYÜBİYE

Öğretmen :49
Öğrenci :1006
Derslik :27
Atölye-İşlik :1
Konferans Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1458
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - ŞANLIURFA/EYYUBİYE

Adres - Buhara Mah. 2385. Sokak. No 96/AB1 EYYÜBİYE

Ulaşım Belediye Halk Otobüsü

İl/İlçe Merkezine Uzaklık MERKEZ